Blog

RSS

Et presentem les llàmines a restaurar

25-05-2021


Et presentem les llàmines a restaurar

De tots i totes és sabut el gran volum de peces que conserva el Museu Escolar de Pusol, tant en les seves instal·lacions habituals com en els seus magatzems, més de 100.000 ítems que necessiten d'una conservació adequada a les seves característiques i, en el seu cas, de restauració. Pel que fa a això últim, el museu s'ha llançat a buscar col·laboracions entre tota persona interessada a salvaguardar el seu patrimoni, amb una campanya de micromecenatge a través de la Fundació Tríodes: https://crowdfunding.fundaciontriodos.es/aprendemos-de-anatomia/2885.

Aquestes peces pendents de restaurar tenen un marcat caràcter didàctic i estan estretament relacionades amb l'escola, molt concorde a la filosofia del nostre Projecte Educatiu-Museístic. Es tracta de tres làmines d'anatomia humana -dels ossos i músculs, del sistema circulatori i respiratori i del sistema nerviós- utilitzades com a recurs didàctic “interactiu” a les aules de mitjan segle XX.

El títol de les làmines, que pertanyen a la mateixa sèrie, és “D.C.P. Col·lecció de Làmines d'Anatomia” - Núm. 13000”, de l'Editorial Dalmau Carles Plà (D.C P.) Girona-Madrid i mostren els següents aspectes de l'anatomia humana:

- Làmina I · Ossos i músculs.

- Làmina III · Circulació i respiració.

- Làmina IV · Sistema nerviós - Els sentits.

En les tres apareix la figura central del cos humà i, entorn d'ell, les parts fonamentals a les quals fa referència cada tema explicatiu.

Es componen de paper pintat sobre llenç, amb bastidors de fusta en les parts superior i inferior, per a tibar la làmina i penjar-la a l'aula, per a així fer ús d'ella.

Les làmines mesuren 92 cm. d'alt per 62 cm. d'ample i daten -aproximadament- dels anys seixanta del segle XX.

Autora: Marian Tristán, coordinadora del Museu Escolar

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top